Cursus Zwanger, Bevallen, een Kind

Cursus Zwanger, Bevallen, een Kind

Bg

In deze cursus bereiden mannen en vrouwen zich samen voor op de bevalling én op het ouderschap. Een vast team docenten dat al jaren met elkaar samenwerkt biedt professionele begeleiding.

Als je zwanger bent
Deze praktische en actieve cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur. Het eerste uur krijgen jullie altijd samen informatie en tips over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Deze interactieve lessen worden verzorgd door een jeugdverpleegkundige, een lactatiekundige en een verloskundige. Er wordt veel aandacht besteed aan de rol die je als partner hebt tijdens en na de bevalling. Ook is er ruimte voor de vragen die jullie hebben.
Het tweede uur is voor de zwangere vrouwen en bestaat uit gerichte oefeningen. De partners zijn tijdens dit uur een aantal keer welkom en worden actief betrokken bij de oefeningen. Zo komen zij te weten wat ze kunnen doen om de juiste ondersteuning te bieden. Daarnaast is er een vaderbijeenkomst gepland tijdens het tweede uur. Onder leiding van een ervaren opvoedcoach wordt gesproken over de veranderingen in je leven wanneer je vader wordt.

Na de bevalling
Dit deel van de cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste les zijn alle ouders met hun kind welkom. Daarbij ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen en wordt er antwoord gegeven op de vragen over de nieuwe rol die jullie als ouders hebben.
De overige bijeenkomsten bestaan uit oefeningen voor een betere houding en conditie van de moeders. Daarnaast wordt twee keer een extra uur voorlichting gegeven over het leren kennen van je baby en over het moeder/vader zijn. De partners en kinderen zijn bij deze lessen welkom.

Kosten

€175,- (7 lessen voor de bevalling en 3 lessen na de bevalling)
Ben je in het bezit van een Stadspas of heb je een minimum uitkering, dan is de cursus gratis.
Twijfel je of je de cursus kunt betalen, neem dan contact met ons op. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering (een deel van) de cursuskosten. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of kijk in je polis.

Let op
Vanaf 2019 zijn er twee vaderbijeenkomsten en één terugkombijeenkomst.

 
 

Centrum

A

Gezondheidscentrum De Keyzer

Czaar Peterstraat 4 , 1018 PR, Amsterdam

  • Cursusaanbod:
  • maandag 19.00 uur