Gezond en Fit Zwanger

Gezond en Fit Zwanger

Bg
‘Gezond en Fit Zwanger’ bestaat uit o.a. voorlichtingsbijeenkomsten voor jou en je partner (of je moeder of een vriendin als je geen partner hebt). Deze bijeenkomsten zijn gratis* en zorgen ervoor dat je goed weet wat je moet doen voor de komst van je baby. De boekenlegger waar alles opstaat krijg je van je verloskundige en past in de GroeiGids Zwanger die je bij je eerste afspraak krijgt.

Zo gezond mogelijk leven is de eerste 1000 dagen vanaf het moment dat je zwanger bent heel belangrijk voor de rest van het leven van jullie baby. Om je hierbij te helpen zijn er twee bijeenkomsten voor jou en je partner, waar je samen met andere aanstaande ouders informatie krijgt. Je komt dus sóms op het spreekuur bij de verloskundige of gynaecoloog en sóms op een groepsbijeenkomst.

De eerste maanden Je bent net zwanger! Een nieuwe, spannende tijd breekt aan. Deze voorlichting geeft antwoord op je vragen en onzekerheden. Je kunt hier al voor je eerste zwangerschapscontrole naartoe. Je hoort daar over de onderzoeken tijdens de zwangerschap, sporten en voeding, de groei van je baby en wat de verloskundige of de gynaecoloog doet. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Contact met je baby Wist je dat je voor de geboorte al contact kunt maken met de baby in je buik? En dat je baby in de buik al kan zien, horen, voelen en proeven? Geboren worden is een grote verandering voor jou en je baby. Je leert hoe je je baby kunt helpen wennen aan het leven buiten de buik en hoe hij laat zien dat hij honger heeft, moe is of even bij je wil zijn. Je leert hoe de dag van een baby eruitziet als hij een paar dagen oud is, een paar weken en een aantal maanden. Een kind krijgen is ook een grote verandering voor jezelf. Je bent ineens moeder of vader. Hoe zorg je goed voor je baby maar ook voor jezelf en je relatie? Dat is het doel van deze bijeenkomst. Informatie en filmmateriaal wisselen elkaar af en er is ruimte voor jullie vragen.

Je komt samen met je partner naar de bijeenkomsten en volgt zelf iedere week de oefenlessen ‘Blijf in Beweging’ tot je kunt gaan beginnen met de bevalcursus. Na de bevalling kom je weer iedere week gymmen samen met alle nieuwe moeders.

Vraag je verloskundige om de boekenlegger!

* Dit gratis* aanbod kun je volgen op 5 plaatsen in Amsterdam: in Noord, Nieuw-West (2 locaties waaronder Osdorp), *(oud)Oost (hier betaal je 50 euro voor 10 lessen) en Zuidoost (2 locaties).
Aanmelden of informatie opvragen kun je via: rondomdegeboorte@sag-amsterdam.nl.