Veelgestelde vragen

 

Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte verschilt per locatie. Over het algemeen varieert de groepsgrootte  tussen 8 en 10 vrouwen.

Hoe kan ik het cursusgeld betalen?

De betaling gaat via iDEAL bij de online inschrijving. Als de inschrijving telefonisch heeft plaats gevonden, krijg je eerst een verzoek tot betaling. Pas na je betaling is je inschrijving definitief.

Hoe meld ik me aan?

Via ‘aanmelden’ kun je je opgeven voor verschillende cursussen/workshop. Lukt het aanmelden niet, neem dan telefonisch contact op of via het contactformulier.

Hoe oud mag je baby zijn als je mee wil doen met de workshop ‘kennismaken met babymassage’

De minimale leeftijd om deel te nemen aan de workshop ‘kennismaken met babymassage is 6 weken. Je kunt de workshop volgen totdat je baby de kruipleeftijd heeft bereikt.

Ik meld me aan maar ik kan de cursus van mijn keuze niet zien, hoe komt dat?

Waarschijnlijk is de cursus van je keuze volgeboekt of komt je uitgerekende datum niet goed uit voor de cursus. Je kunt altijd even contact met ons opnemen om de reden te horen.

Is het mogelijk lessen in te halen?

Het is niet mogelijk om een gemiste les in te halen. Bij uitzondering kun je in overleg met je docente de partnerles inhalen (mits je beide partnerlessen gaat missen).

Is het mogelijk om een proefles te volgen?

Het is niet mogelijk een proefles  te volgen. We werken met vaste groepen zodat iedereen elkaar leert kennen en zich vertrouwd voelt in de eigen groep. Ook de doorlopende lessen zijn niet geschikt voor een  proefles omdat deze lessen inhoudelijk van elkaar verschillen.

Kan ik de cursus volgen als ik rug/bekkenklachten heb?

Ja dat kan. Een zwangerschapscursus kan je juist helpen om op goede manier je klachten te verminderen of verergering te voorkomen. Bespreek je situatie voor de zekerheid met je verloskundige en altijd bij de eerste les met je docent..

Kan ik een deel van mijn geld terug krijgen als ik een les mis?

Het verzuim van lessen geeft geen recht op terugbetaling van het cursusgeld.

Kan ik me opgeven voor meerdere cursussen?

De zwangerschapscursussen zijn een complete voorbereiding op je bevalling waarbij je aan één cursus genoeg hebt. Geef je je toch op voor meerdere cursussen dan kan de informatie die gegeven wordt (gedeeltelijk) overlappen.

Krijg ik mijn geld terug als ik me afmeld voor de cursus?

Als de baby voor de start van de cursus geboren wordt, krijg je de cursuskosten geretourneerd. In alle andere gevallen geldt het volgende: - Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus wordt het betaalde cursusgeld geretourneerd. - Bij annulering vanaf vier weken tot veertien dagen voor aanvang van de cursus wordt 50% van het cursusgeld geretourneerd. - Bij annulering vanaf veertien dagen voor aanvang van de cursus is er geen restitutie meer mogelijk.

Mijn partner wil zich samen met mij zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van ons kind. Welke cursus is het meest geschikt?

De cursus Zwanger, Bevallen, een Kind is de perfecte cursus voor jullie samen. Deze complete cursus duurt zeven weken waarin jullie informatie en tips over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd krijgen, afwisselend verzorgd door een jeugdverpleegkundige, een lactatiekundige, een verloskundige en een opvoedadviseur. Wanneer de zwangere vrouwen oefenen zijn de partners tweemaal welkom én zijn er aparte vaderbijeenkomsten waarin een mannelijke docent ingaat op het vader worden.
Daarnaast is er een workshop die jullie samen kunnen doen: ‘Huilen, troosten, slapen’

Vergoedt de verzekering de cursus?

Of je iets vergoed krijgt van de zorgverzekering hangt van je verzekering en het pakket af. Dit kun je zelf uitzoeken in je polis of bellen/mailen met je verzekeringsmaatschappij. Sommige maatschappijen vergoeden geen zwangerschapsyoga.

SAG Zorgontwikkeling BV (eigenaar van Rondom de Geboorte) is sinds 1 januari 2009 opvolger van Amsterdam Thuiszorg. De cursussen zwangerschapsgym worden m.n. gegeven door oefentherapeuten Mensendieck. Zij zijn lid van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-nummer); De cursus zwangerschapsgym in de Wending wordt gegeven door een fysiotherapeute die BIG geregistreerd is en ingeschreven bij de KNGF (BIG geregistreerd) en bij ZwangerFit® De yoga docente is lid van de Vereniging Samen Bevallen. 
Wij vallen niet onder: 
· Verloskundige(-praktijk) 
· Haptonoom die is aangesloten bij de Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB); 
· Cursusleider die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor HypnoBirthing® Cursusleiders (NVHBC)

Waarom krijg ik een enquête na afloop van de cursus?

Om de kwaliteit van ons cursusaanbod te kunnen bijsturen en verbeteren, sturen we alle deelnemers na afloop van de cursus  een vragenlijst om in te vullen. We vinden het belangrijk jouw mening te horen over kwaliteit, inhoud en opzet van de cursus. We zullen uiteraard  zorgvuldig omgaan met je gegevens en daarbij is anonimiteit gegarandeerd.

Wanneer is de cursus gratis?

Als je onder de 21 jaar oud bent, een minimum uitkering hebt of een Stadspas. Heb je financiële zorgen en wil je toch graag meedoen met een cursus vraag dan of je verloskundige contact met ons opneemt.

Wanneer kan ik het beste met een cursus starten?

Je kunt het beste starten  als je 24-26 weken zwanger bent. Geef je  tijdig op want de cursussen zijn snel volgeboekt! Je kunt je al inschrijven als je 12 weken zwanger bent, dus we raden je echt aan je zo vroeg mogelijk in te schrijven.

Wanneer krijg ik een bericht nadat ik me heb aangemeld?

Als je je hebt aangemeld, ontvang je direct een bevestigingsmail. Binnen 3 dagen ontvang je een uitnodigingsbrief en je nota per email.

Wat is het verschil tussen zwangerschapsgym en de cursus Zwanger, Bevallen, een Kind (ZBK)?

De cursus ZBK is een combinatie van zwangerschapsgym én ouderschapscursus. ZBK is bedoeld voor beide ouders die zich willen voorbereiden op de komst van hun baby. Naast een uur oefenen (tweemaal mét partners, verder alleen voor vrouwen) krijgen beide ouders voorlichting van verschillende gastdocenten. De voorlichting is gericht op de bevalling en het ouderschap. Daarnaast hebben vaders onder leiding van een mannelijke docent (ook een vader) tweemaal een extra uur waarin vaderschap aan bod komt.

Wat is het verschil tussen zwangerschapsgym en zwangerschapsyoga?

Beide cursussen bevatten ontspanningsoefeningen, spierversterkende oefeningen, pers- en ademhalingstechnieken, alleen de manier van oefenen is anders. Yogaoefeningen maken je bewust van wat je voelt in je buik, je lijf en je hoofd. Deze lessen worden gegeven door een yogadocente. Zwangerschapsgym is bedoeld voor vrouwen die soepel en fit willen blijven tijdens de zwangerschap én na de bevalling. Deze lessen worden gegeven door een fysiotherapeut of oefentherapeut-Mensendieck, (erkende en gekwalificeerde beroepskrachten) Kijk ook onze filmpjes op de site.

Wat is jullie Kamer van Koophandel nummer?

Ons Kamer van Koophandel nummer is: 34316365 (SAG Zorgontwikkeling BV)

Wat leer je op een zwangerschapscursus?

Op een zwangerschapscursus krijg je praktische informatie over je zwangerschap en leer je bepaalde technieken die je kunnen helpen bij de bevalling. Je krijgt bewegings-, houdings- en ontspanningstips voor in de zwangerschap en tijdens de bevalling. Daarnaast krijg je  onder andere twee keer samen met je partner voorlichting over de bevalling, over borstvoeding en over het contact met je baby.